Skip to main content

Transfer Tool Issues

Comments

13 comments

  • andrew.n
    This is a bug in the current cPanel version and a fix is on the way as per @cPanelLauren mentioned earlier if I recall.
    0
  • kodeslogic
    @nitaish You can refer
    0
  • cPanelLauren
    Thanks @andrew.n and @kodeslogic that's correct, it is an issue with the transfer tool and is being fixed currently.
    0
  • tonyotonio
    Currently experiencing this now. running: whmapi1 unset_all_service_proxy_backends username=cpanelusername Doesnt remove the .htaccess entries mail are also not being routed/delivered checking mail delivery shows this error: also getting lookup of host "xxxxxx" failed in manualmx router update: running "whmapi1 unset_manual_mx_redirects domain=XXXX" and restarting Exim seems to have fixed the deliverability issue
    0
  • andrew.n
    Great fix, well done Tony!
    0
  • anton_latvia
    Great fix, thank you for sharing - some new "issue" to be aware of! :/
    0
  • Tarun Khanna
    whmapi1 unset_manual_mx_redirects domain

    WHat is XXXX here ?
    0
  • cPRex Jurassic Moderator
    The Xs in that example are the domain name of the account you are working with.
    0
  • amit210
    Hi.. just checking if the Transfer Tool issues were fixed? @cPanelLauren would you be able to confirm? I just completed a transfer, and didnt notice any Apache related issues, but the DNS Zone entries in the source servers are changed to the target server. Is there a way to avoid that? Has it always been like this? Edit: ok you can ignore this.. just found out about the Live Transfer option..and that i can disable it. In case there is other information that may be helpful.. i'll appreciate. thanks.
    0
  • cPRex Jurassic Moderator
    @amit210 - I'm glad you were able to find those details about the Live Transfer system. If you need anything else, just ask!
    0
  • lorio
    @cPRex The question was, if the issues around the Transfer Tool are fixed. Is that the case?
    Thanks @andrew.n and @kodeslogic that's correct, it is an issue with the transfer tool and is being fixed currently.

    The issue was confirmed three months ago. What is the current status?
    0
  • cPRex Jurassic Moderator
    If we're talking about CPANEL-33877, that is fixed in version 92, which can be seen in the changelog here:
    0
  • Seff
    I had a similar issue after doing the Express Transfer and manual rolling back. The email client and webmail logins were failing with the following error: Dec 4 23:22:06 hostname dovecot: imap-login: Aborted login (proxy dest auth failed): user=, method=PLAIN, rip=1.2.3.4, lip=192.168.156.125, TLS, session=
    The doveadm output was like below: # doveadm user cpanel_user home /home/cpanel_user host remote.hostname.com userdb_ssl any-cert userdb_host remote.hostname.com ssl any-cert nopassword y userdb_proxy_maybe y userdb_nopassword y proxy_maybe y
    The command "whmapi1 unset_manual_mx_redirects domain=main-doamin.com" didn't remove the entries from /etc/manualmx. So, I had to manually remove the domain entries from the it and restart the dovecot. The entire steps are:
    • Removed domain entries from /etc/manualmx
    • whmapi1 unset_manual_mx_redirects domain=main-domain.com
    • systemctl restart dovecot
    • doveadm user cpanel_user
    0

Please sign in to leave a comment.